Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев написа в профила си във „Фейсбук“, че Реформаторите не разчитат на БСП за нищо.

Разяснението му дойде малко след като Бойко Борисов обяви пред „Ройтерс“, че много разчита на социалистите и уточни, че казва това за първи път. Пред световната агенция той показа готовност за разговори с БСП след изборите в името на стабилността и пожела на левицата успех на вота.

Още по темата
„Бих казал "без коментар". Но си струва са се коментира“, написа в социалната мрежа Радан Кънев. Той задава въпроса защо признанието на Борисов идва за първи път пред чужда медия.  „Защо не в "Арена Армеец" или на откриване на кампанията в Бургас? По-забавно би било да чуем аплодисментите... „, коментира още лидерът на ДСБ.

Той заключава и че изявлението на Борисов за БСП трябва да сложи точка на спекулациите с името на Реформаторския блок. „Нашата критика срещу БСП е последователна и твърда. Не разчитаме на тях за нищо. Дори да спрат еднолично управление на ГЕРБq не стават. Защото се подмазват и надяват на "grand coalition"“, пише още Радан Кънев.

Един от основните предизборни сблъсъци между ГЕРБ и Реформаторския блок се състоеше във взаимни подозрения за възможна коалиция с БСП след вота. Още през август Борисов обяви, че няма да прави съюз с Реформаторите и ги нарече „присъдружна партия на БСП“. Няколко дни по-късно Радан Кънев съобщи, че много кръгове подозират Борисов, че ще направи коалиция с БСП.

В същото време анализаторите продължават да смятат, че ГЕРБ и Реформаторският блок са възможни партньори в дясноцентристко правителство след 5-и октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase