Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Фаворитът за спечелването на парламентарните избори в България Бойко Борисов заяви, че е готов да преговаря с други партии след вота, включително да обсъди възможността за формиране на широка коалиция, за да осигури политическа стабилност, съобщи Ройтерс.

Лидерът на дясноцентристката партия ГЕРБ Бойко Борисов се очаква да спечели изборите на 5 октомври, но може да не постигне мнозинство, което създава опасност да предизвика политическа бъркотия в балканската държава и да възпрепятства перспективите й за растеж, посочва агенцията.

 "Правителство на малцинството е рисковано за страната, когато е нужна стабилност", каза Борисов в интервю за Ройтерс.

Той допълни, че е твърде рано да реши дали да се спасява Корпоративна търговска банка, или банката да се обяви в несъстоятелност.

В друго интервю, дадено за агенция Блумбърг също днес, Борисов казва, че последиците от украинската криза вероятно ще се чувстват най-малко 10 до 20 години и че тя ще тегне върху инвестициите и икономическия растеж на България.

 "България ще понася и понася огромни загуби под формата на туризъм, доставки на природен газ и като цяло инвестиции", заяви Борисов.

 "Комуникациите в региона на Черно море станаха трудни заради проблемите между евроатлантическите страни и Русия", допълва той.

В същото интервю Борисов казва, че газопроводът „ Южен поток“ е от полза за България и иска различията между Русия и ЕС по въпроса да се изгладят.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase