Снимка: Булфото, архив
fallback

Според данни от Сметната палата, представени от експерти на институцията на редовното заседание на Изборния борд, до 9.30 часа днес има информация за общо 350 дарения, като паричните са в размер на 192 213,56 лева.

В това число не са включени средствата на кандидатите и членовете на инициативните комитети, информираха от Палатата, предаде БТА.

Oще по темата
Общо безвъзмездно предоставените имущество и услуги са 190 бр. - 162 бр. движимо имущество, 4 бр. недвижимо и 24 бр. предоставени услуги. 439 общо са посочените социологически и рекламни агенции, както и агенции за връзка с обществеността.

От днес на телефон 02 982 22 32 гражданите могат да подават денонощно сигнали за нарушения на изборния процес.

За същата цел МВР предоставя и номер на факс - 02 982 56 46, съобщи експерт от главната дирекция "Охранителна полиция" в МВР.

До момента получените в МВР сигнали във връзка с изборния процес са 29, образуваните досъдебни производства са шест, а 160 са съставените протоколи. На тел. 112 са получени 19 сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес.

Представители на администрацията отбелязаха, че за чужбина са отпечатани 400 000 бюлетини, а за страната 7 575 000.

Представители на граждански организации акцентираха върху възможността за проследяване на движението на бюлетините до прибирането им след гласуването в районните избирателни комисии.

Членовете на Изборния борд дискутираха днес основно върху начина, по който се оповестяват изследванията на социологическите агенции в медиите. Професор Михаил Мирчев отбеляза, че много често се нарушава изискването да се отбелязва кой поръчва проучването /възложител/, изпълнител и източник на финансиране.

Освен това необходимо е да са посочени и данни по утвърдени стандарти като датата, в която е набрана информацията, колко души са обхванати, как е набирана информацията и дали изследването е представително. Той призова ЦИК и СЕМ за спешна реакция в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

дарител

преди 9 години

До 4.....И аз се включвам в кампанията. Да напълним няколко ТИРа и да подпомогнем управляващите. Ще приготвим и твърди и меки дарения само ще гледаме да не са с изтекъл срок на годност....ще наблягаме на пресни......

14

неутрален

преди 9 години

7,5 милиона бюлетини в България......а в страната има не повече от 5 милиона...е....познайте къде ще отидат близо 3 милиона излишни бюлетини....СПЯЩ НАРОД Е ТРАНС, ДОБРОВОЛНО СЪГЛАСИЛ СЕ ДА Е РОБ.

13

Баш Майсторът

преди 9 години

Само се замислете... КОИ ЛИ СА ТЕЗИ... "СИМПАТИЗАНТИ"....?!?! 99,9 процента - роднини , близки и приятелчета на "бъдещи депутати" плюс някоя и друга откровено РЕКЕТИРАНА ФИРМА или ФИРМАДЖИЯ с повечко кинти !!!.... Това са им... "ДАРИТЕЛИТЕ".... !!!! Иначе , аз НЕ мога да си представя , че все още има средностатистически интелигентен БЪЛГАРИН , които може да даде за тия *** повече от 10..... стотинки !!!!!

fallback