Снимка: НФСБ
fallback

Десетки граждани се събраха пред сградата на Върховния административен съд по време на откритото му заседание, за да подкрепят искането на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ за отмяна на решението на ЦИК за увеличаването почти двойно на броя избирателни секции в Турция за изборите на 5 октомври.

„Съдът да прояви национална отговорност и да отмени решението на ЦИК. Не е редно Турция да предопределя изборния резултат в България“, заяви пред протестиращите организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, който е и кандидат за народен представител на патриотичната коалиция в столицата, цитиран от пресцентъра на партията.

Според Патриотичния фронт ЦИК е допуснала нарушения при вземането на решението.

Поради тази причина в Турция са открити 136 секции, за голямата част от които има съмнение, че отговарят на изискванията на закона, а същевременно в държави със значителни български общности, като например Македония и Сърбия, броят на секциите е минимален, коментира Карлос Контрера, който е и юридически съветник на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ДА ДА АМА НЕ

преди 9 години

ИСКАМ ПРОМЯНА НА ЗАКОНА - САМО ЖИВЕЛИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕСЕЦА В БЪЛГАРИЯ ДА ГЛАСУВАТ, ИЛА САМО КОЙТО ИМА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. КОЙТО ПРЕДЛОЖИ ТОВА ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМ.

7

МНОГО ГОТИНО ...

преди 9 години

МАЯ МАНОЛОВА , САМА ПРЕЦАКА СЕБЕ СИ И ЦЕЛАТА ПАРТИЯ ...ХА,ХА,ХАААААААААНА ТОВА МУ ВИКАТ..."ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН" ЗА ИЗБОРИТЕ!/..И ТОВА ГО ИЗМИСЛИ МАЙЧЕТО С МАЛКАТА ГЛАВИЧКА И ТЕСНАТА ПИ"""..../

6

ha ha

преди 9 години

направете да се гласува в нета, пишеш си трите имена, ЕГНто, адресна регистрация, и евентуално от коя страна гласуваш, и готово, и тогава ДИпи сетУ няма да мине 4 %. Дааааа, ама е неудобно за някой.

fallback