Снимка: архив БТА
fallback

БСП разкритикува начина, по който Бойко Борисов коментира проблемите в държавата.

По-рано през деня лидерът на ГЕРБ се изказа за смяната на кадри във властта и ситуацията около КТБ. „Мой приятелски съвет към всички е – Пестете си думите, много тежко се лиже там, където се плюе“, обърна се Борисов към политиците.

Oще по темата
„За предварително самообявилия се за премиер Борисов тези проблеми заслужават коментар, в който се говори за „плюене“, „лизане“ и се използва непознатата в книжовния български език дума „вгламиха“, излезе със своя позиция говорителят на социалистите Атанас Мерджанов.

Той разкритикува и изказването на лидера на ГЕРБ, че подкрепя разсекретяването на стенограмите от разговорите за КТБ при президента, но се опасява, че това може да има негативен ефект. Вчера лидерът на БСП Михаил Миков официално поиска  стенограмите да станат публични.

„Защо тези разговори трябва да останат тайни, след като ангажиментът за прозрачност е постоянно повтарящ се рефрен в думите на държавния глава?“, попита Мерджанов. Той атакува президента, че вероятно, искайки прозрачност, Плевнелиев не е имал предвид своята институция.

„Явно държавният глава не вижда „умни и красиви” сред протестиращите вложители на КТБ, които не крещят „Оставка“, а просто искат достъп до спестяванията си“, констатира още говорителят на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

...

преди 9 години

ot koga se hva6tat za dumite ? ot koga se zaslu6vat v tova koeto Borisov im govori ? To si e napreduk . Ina4e i samo da mal4i i da di6a , Borisov pak 6te im pre4i . Mnogo istini izkara naiave i im stana tiasna kojata na mili4kite

61

смешници

преди 9 години

са противниците на ГЕРБ.И като нямат никакви лични дадености и възможности гледат да омаловажат порива на Бойко да направи нещо полезно за Народа.

60

до 62 той е

преди 9 години

Аз съм защитника на Бойко Борисов . И искрено го уважавам.Колко ли трябва да си нагъл и подъл ,за да обиждаш първата политическа сила в държавата?Сам вярваш ли си или шубето ,че ще отпаднеш от Хранилката те пришпорва да внушаваш тъпотии?!?

fallback