Снимка: архив БТА

Лидерът на БСП Михаил Миков поиска официално от президента стенограмите от консултациите при него, свикани заради кризата около КТБ. Миков внесе заявление за достъп до информация, адресирано до държавния глава.

Още по темата

В документа се уточнява, че лидерът на БСП иска да му бъдат предоставени извлечения от разговорите на „Дондуков“ 2  на 29 юни и 14 юли тази година. Миков припомня, че те бяха проведени спешно заради опитите за дестабилизация на банковия сектор. На тях присъстваха премиерът Пламен Орешарски, представители на партиите в парламента и управителят на БНБ.

„Разговорите завършиха с общо становище, че банковата система е стабилна, а влоговете на гражданите и фирмите са гарантирани“, се казва още в заявлението на Миков.

Лидерът на левицата припомня, че партията му на няколко пъти призова за разсекретяване на стенограмата. Причината е, че има много разнопосочни информации за позициите, застъпени от присъстващите представители на партии.

„Това обуславя и обществения интерес от внасяне на яснота по въпроса за тези важни обществени теми“, се казва в съобщението на пресцентъра на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase