Снимка: Булфото, архив
fallback

Кандидат-депутатът от БСП Янаки Стоилов поиска обяснение от лидера на ДПС Лютви Местан за срещата му с турския президент Реджеп Ердоган.

Oще по темата
За срещата на Местан с Ердоган съобщиха турски медии в петък вечер, а президентската институция в Анкара разпространи и снимки от нея. Засега липсва официална информация от пресцентъра на ДПС.

„Всички ние публично трябва да поискаме повече информация какви въпроси е обсъждал Лютви Местан на срещата с турския президент“, призова днес Стоилов, цитиран от пресцентъра на БСП.

„Самите ние сме за развитие на добросъседските отношения и сътрудничество между България и Турция, но едно е отношението между  двете държави, а друг е въпросът дали когато български представители на политически партии или държавни институции се срещат с най-висши ръководители на турската държава обсъждат тези теми, или обсъждат колко гласове ще се получат от Турция и колко хора ще дойдат да гласуват от там”, коментира той.

По думите му трябва да се търси отговор публично, защото информация за срещата е много оскъдна и е от турски информационни източници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 9 години

Какво може да е обсъждал, то ясно - властите в Турция да осигурят безпроблемното и бързо преминаване на границата на нашите братя от Турция, в деня на изборите, за да могат да гласуват в Кърджали, след като са гласували вече в Истанбул и трябва да пристигнат в рамките на деня , ей това е спазарил Люфти, някой мисли ли си друго?

56

Герчо с тамбурата

преди 9 години

А бе, ти до сега къде беше,та чак сега се обаждаш.

55

стар БКП

преди 9 години

Янаки,ако вие лицемерните комунисти се държахте достойно с българските граждани,щяха да се случат две неща.Първо,БГ турците щяха да си получат истенските си имена/тези с които са се родили/а не измислените от тях такива.Второ на петата си годишнина ДПС,трябваше да остане в историята,защото правата и свободите станаха факт.Вашата репресивна партия,също трябваше да остане в историята.Но това не се случи.Затова ще сърбате попарата и ще си носите кръста пред БГ народ за ПРЕДАТЕЛСТВОТО,което продължа

fallback