Снимка: БСП

Не се очертава БСП да се коалира с ДПС. Това обяви в Бургас лидерът на социалистите Михаил Миков. Шефът на червените допълни, че зададен преди изборите въпросът за коалициите има само медийно значение. „Той ще започне да се изяснява в изборната нощ“, каза още лидерът на БСП.

Миков обясни, че по време на предизборната кампания трябва да се изяснят платформите на политическите партии. „Не случайно в нашата платформа ясно сме очертали 12 линии, зад които ние не би трябвало да пристъпваме“, каза още лидерът на социалистите.

Още по темата
Той припомни кои са нещата, на които БСП ще държи при преговорите за бъдещи партньорства. Едно от тях е въпросът за прогресивния данък и прогресивното подоходно облагане.

Лидерът на социалистите коментира решението на ГЕРБ да се откажат от пряката агитация и да помагат на хората в пострадалите от наводненията райони. "Надявам се, че ще се върнат по някое време в кампанията, за да не се оправдават после за лошите си резултати с това , че са били с ботушите в калта“, каза той.

Миков допълни, че е хубаво да се помага на хората, но изрази съмнение, че прекалената показност може да изиграе лоша шега. „Това е като с откриването на предизборните кампании. Всяко едно нещо трябва да се дозира, дори и политическият пиар по време на предизборна кампания", каза още лидерът на БСП.

Според него решението на служебното правителство да бъдат финансирани със 750 млн. лева проекти по програмите „Околна среда“ и „Регионално развитие“ е доказателство, че апокалиптичните рисунки на финансова буря не са верни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase