Снимка: Булфото, архив
fallback

И лидерът на ПЕС Сергей Станишев определи като безспорен успех за България избирането на Кристалина Георгиева за зам.-шеф на ЕК и еврокомисар по бюджета и човешките ресурси.

Oще по темата
"Поздравявам г-жа Кристалина Георгиева за поверения важен и престижен ресор в новата комисия“, заяви той, цитиран от пресцентъра на БСП.

По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург следващата седмица той ще участва в среща на всички български евродепутати с Георгиева, на която ще постави въпроси по приоритетни за ПЕС политики и тяхното финансиране през мандата на новата Комисия - реиндустриализация, растеж, заетост, образование, здравеопазване, околна среда, външна политика.

"Следя с тревога развитието на преговорите по бюджета на ЕС за 2015 г. и предложените от Съвета съкращения по политики, свързани с възстановяване  на икономиката, конкурентоспособността и работните места, като изследвания и иновации", призна Станишев.

Като лидер на ПЕС той коментира, че евродепутатите социалисти са получили ключови ресори.

"ПЕС получи 8 ключови ресора, в сравнение с предишната комисия, когато бяха 6. Eврокомисарите социалисти имат всички качества, за да развият потенциала на тези ресори. Трябва да им бъде дадена политическа свобода да осъществяват прогресивни политики", коментира Станишев.

Според него еврокомисарите социалисти ще определят политическия курс на Европа през следващите пет години. Те ще работят също за поставянето на социалния диалог във фокуса на политиките за заетост, така че да се създават качествени работни места, които позволяват достоен стандарт на живот.

"Това, което очакват гражданите от нас след изборите, е да върнем Европа обратно на пътя на икономическия растеж и еврокомисарите от семейството на ПЕС ще използват получените ключови икономически ресори, за да направят това", заяви Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

Шалом бе Хитриевич!Колко българи измами днеска?

23

реостат

преди 9 години

Тази жена мрази българите

22

Анонимен

преди 9 години

Т,ва Станишев продължава да се взема насериозно ,като ,че ли нещо и някой зависи от него в Брюксел .Предлагам да се кандидатира за президент на Америката на следващите избори ,за 2 месеца ще им такова макята и после фалит ,той до каквото се е докоснал го е прецакал или е изсъхнало .......как ли пикае !!!????

fallback