Снимка, архив Булфото

Близо 1,5 млн. лв. ще струва отпечатването на бюлетините за парламентарните избори на 5 октомври, съобщи Нова телевизия, като се позова на документи от Министерския съвет.

Още по темата
Бюлетините ще се изработват в печатницата на Българската народна банка (БНБ). Те ще имат специална защита срещу фалшификации. Според Нова телевизия цената на бюлетините се повишава спрямо миналите парламентарни избори – тогава една бюлетина е струвала 10 стотинки, а сега ще бъде около 17. Всички кочани трябва да са отпечатани най-късно на 1 октомври.

Междувременно стана ясно, че първите бюлетини вече са качени на машините на печатницата на БНБ. Това съобщи Веска Янева, представител на администрацията на МС по време на заседанието но Гражданския борд за свободни и прозрачни избори, информира БТА.

В петък късно вечерта е сключен договор с печатницата на БНБ за отпечатване на бюлетините. През миналата седмица е била проведена процедурата за избор на изпълнител за отпечатване на изборните книжа и в петък с изпълнителя също е сключен договор, допълни Янева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase