Снимка: Булфото, архив
fallback

Следващият парламент ще възпроизведе предходния с всичките му несполуки, смята политологът Александър Маринов.

Според него в 43-тото Народно събрание ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат заедно около 110-115 депутати, което означава, че няма да имат мнозинство и недостигащите за него ще бъдат осигурени от ДПС.

Oще по темата
„Въпросът е: Как? По начина, по който "Атака" осигуряваше предишното правителство. Няма как да се скрие това нещо, не може да имаш една анонимна подкрепа, защото в политиката трябва да се гласуват важни неща и тогава всеки ще си задава въпроса: "Какво получава ДПС в замяна за тази подкрепа", а всички знаем, че те винаги си поставят висока цена и искат своето. Не изключвам ГЕРБ да го направят, но това ще бъде тяхната самоубийствена политическа стъпка“, настоя политологът по БНР.

Според него въпреки сериозната заявка на лидера на ДПС Лютви Местан движението няма да е втора политическа сила на предсрочния вот на 5 октомври.

Маринов е убеден, че избирателите на БСП независимо от това какво прави ръководството, няма да допуснат втори незадоволителен резултат като този на еврейските избори.

„БСП си изглежда абонирана за второто място“, коментира той.

Според него, ако се изхожда от обективни параметри, е малко вероятно ДПС да спечели на тези избори повече гласоподаватели от предишния парламентарен вот, каквито очаквания има Лютви Местан.

„Вижда се, че ДПС не може да пробие сред българските избиратели. Имаме един период, в които имаше малък напредък, но след това то си остава капсулирано. В същото време се полагат активни усилия за засилване на влиянието сред ромското население. За съжаление, ние много добре знаем какви са основните инструменти за влияние върху това население, за такива бързи, внезапни, масирани привличания на гласове от това население“, коментира Маринов.

Той смята, че ако служебното правителство изпълни своята отговорност и не допусне масирано купуване на гласове, увеличаването на резултата на ДПС ще бъде отрязано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

малко факти

преди 9 години

СДС и НДСВ,а също и БСП бяха в коалиция с ДПС.ДПС е като сиренцето в капана.Който се е полакомил за него е споделил съдбата на мишката.Ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС това ще е краят и!

57

ганчо

преди 9 години

Това се казва политическа игра. С всеки и с всички винаги на първа линия. Ако бат Бойко направи тази глупост и се съюзи с ДПС - жална му майка. Реформаторите също не са за подценяване. Зад тях стои г-н Костов, а той знае как да играе. Смятам, че ЕС ще извика ключовите играчи ще ги срита и ще се направи правителство на националното спасение. Гледайте тогава какъв сеир ще стане. Очакват ни весели , студени, бедни и гладни месеци, докато не грабнем тоягите и съвети, съвети и само съвети на тези ..

56

хахахахаха

преди 9 години

не МОЖЕ,а ЩЕ го подкрепя,макар и негласно,нали и двете"партии" целуват на ердоганя гъзът!!!нали и двете"партии"-в кавички щото са ИЗКУСТВЕНО създадени се кланят на един господар!Едните ги създадоха тъпите партийци под влияние на тъпата "интернационална"политика на още по-*** копеУета-селендури и неграмтници под влиянието на масона горби кесията,,а другите с пари от всички анти българи щото нищо хубав оза БГ не напраиха!!!!!!!

fallback