Снимка: МВнР
fallback

Необходимостта от създаване на интеграционен механизъм, където все още има дефицит, са обсъдили днес служебният министър на външните работи Даниел Митов и Роланд – Франсоа Вейл, представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците /ВКБООН/ в България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Осъзнаваме важността на въпроса и сме готови да работим за набелязването на конкретни стъпки в тази посока, които да бъдат предприети от следващото правителство. Приетата Национална стратегия за интеграцията на лицата, получили международна закрила в България, трябва да бъде реализирана, е подчертал Митов.

България е външна граница на ЕС и по тази причина е подложена на сериозен миграционен натиск, е казал още външният министър. Той е изразил тревогата си, че докато не бъде преодоляна нестабилността в Близкия изток - кризата в Ирак, продължаващия конфликт в Сирия, тази тенденция ще продължи.

Международната общност трябва да действа решително и ефективно, за да могат тези хора да се завърнат в домовете си, е посочил Митов.

Според него бежанският поток е предизвикателство за България, с което не сме се сблъсквали и нямаме изграден опит с тази сфера.

Въпреки това смятам, че вложените усилия от наша страна, както и помощта от партньорски държави, дадоха положителни резултати, е заявил Митов.

Оценяваме доброто сътрудничество с българските институции на всички нива, е подчертал Роланд Вейл.

По думите му след първоначалните трудности през миналата година, пред които страната ни беше изправена заради рязко увеличения бежански поток, към момента капацитетът на България за временно настаняване е повече от достатъчен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

nqkoi

преди 9 години

Na hubavata integraciq e da gi pratite v nqkoq strana kato turciq,s obshta kultura I religiq!!! Nqmat mqsto v Balgariq teq ***,razberete go!dano samo ne se dosetite veche kogato e kasno!

9

2

преди 9 години

Абе тези ненормалници кога ще спрат да спекулират със понятието "ИНТЕГРАЦИЯ"...няма такова понятие .Или поне трябва да има допирни точки ...обща религия,традиции,език,култура....другото е идиотщина която просто не знам защо е измислена и защо се изсипват стотици милиони във каца без дъно.?Богати стават лидерите им ,създава се изкуствена интелигенция,пише им се азбука ,дават се привилегии и това после се обръща срещу нас.Политици-продажници.

8

Az

преди 9 години

Бих гласувал за правителство, което ще спре да дава български паспорти на ц.гани.Имаме си достатъчно..........Не ползват кондоми , а после реват. Нямало какво да ядат.....Въобще не трябва да ги пускат през границата......Да се връщат там от където идват - ВЕДНАГА!!

fallback