Георги Близнашки. Снимка: БТА
fallback

Ще има още една серия промени в областните управи, уточни служебният премиер Георги Близнашки, след като обяви, че днес кабинетът сменя още трима губернатори -  на Стара Загора, Варна и Перник.

Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна застават адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Близнашки напомни, че в момента се прави преглед на дейността на областните управи.

Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа на една от големите партии, даде пример той.

Oще по темата
Все пак премиерът заяви, че не всички областни управители ще бъдат сменени.

За новите назначения той коментира, че това са млади хора, които не са ангажирани с политическа дейност досега. По думите му в този случай е несъотносимо „обичайното обвинение“, че се освобождават едни, за да се назначат отново предишни.

Днес кабинетът е гласувал отпускането на общо 16.3 млн. лева, както бяха предложени от междуведомствената комисия по бедствия и аварии за пострадалите от наводненията общини.

Вицепремиерът и министър на труда Йордан Христосков, както и министърът на икономиката Васил Щонов са определени за представители на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Промени има и в ръководните органи на НЗОК. Мариана Василева, директор на дирекция в МЗ, ще е на мястото на бившия финансов министър Людмила Петкова, а на мястото на Бойко Пенков, който беше шеф на Надзорния съвет, влиза Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 9 години

интересно Маринчо Мамин защо не смени НИТО ЕДИН човек никъде в държавата. Щото знаете чии кадри бяха. А сега смени, смени. :-)Проституиращата мрежа?

82

Анонимен

преди 9 години

министър означава слуга на народа. Това е превода на думата министър. А чии слуги са тия министри, оставям всеки да си прецени сам.Аз мисля че са слуги на народа, даже го знам поименно тоя народ - няколко души е народа.

81

Крас

преди 9 години

Този кабинет е на власт само, за да може да подсигури безпроблемното избиране и последващо управление на ГЕРБ

fallback