Снимка: архив Impact Press Group
fallback

22 партии и 7 коалиции подадоха в ЦИК документи за регистрация за участие в предсрочния вот на 5 октомври. Това съобщи пред Dnes.bg говорителят на комисията Александър Андреев. Днес беше последният ден за записвания, крайният срок изтече в 18 часа.

Сред партиите и коалициите, подали документи за участие във вота, са основните политически сили ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака”, ББЦ, АБВ. Документи в последния момент са подали Социалдемократическата партия на Александър Томов, БКП, партията на Илияна Раева „Обединена България”, Партията на Зелените, „Глас народен” на Светльо Витков, „Другата България”, „Нова сила”, „Новото време” и др.

Oще по темата
Пълният списък с партиите и коалициите, които са поискали да участват на вота, ще бъде обявен от ЦИК утре по време на редовния й брифинг, уточни Андреев.

Все още не е ясно дали този брой партии и коалиции ще участват във вота на 5 октомври. Централната избирателна комисия все още не се произнесла по редовността на документите на всички формации, които са ги подали. Възможно е ЦИК да откаже регистрация на някоя от тях.

Първи документите си за участие във вота и тази кампания по традиция подадоха ГЕРБ. Основните им конкуренти от БСП пък предпочетоха да направят това днес – в последния ден. Същото сториха и ДПС.

Предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори ще започне на 5 септември, реши преди няколко дни ЦИК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

АНОНИМЕН

преди 9 години

МНОГО ПАРТИИ, МНОГО КОАЛИЦИИ, МНОГО ДЕПУТАТИ, МНОГО ЛАПАЧИ. Я ДА ГИ СЪКРАТИМ НА 1/ 3 ДА ВИДИТЕ КОЛКО МНОГО ПАРИ ЩЕ ОСТАНАТ ЗА НАРОДА. ЧОВЕШКАТА ЛАКОМИЯ Е ГОЛЯМА. НАРОДА ИМА ДУМАТА ПРИ ГЛАСУВАНЕ- СТИГА СМЕ ГИ ХРАНТУТИЛИ , ЧЕ ПЪК И СЪВЕТНИЦИ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ ПО КАКЪВ ВЪПРОС ДА СЪВЕТВАТ. Е ЗА ТОВА СМЕ НА ТУЙ ДЕРЕДЖЕ.

46

Анонимен

преди 9 години

лЪЖЕНЕТО НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ОБЯСНЕНИЯ ПО ПРИНЦИП. :-)

45

Анонимен

преди 9 години

МЕДИИТЕ НА ПРОКОПИЕВ И ГЕРБ- МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ДЕФИЦИТ- УЖАС !!!!!!!!!! А ВЧЕРА ЧУХМЕ МИНИСЪТЪР НА ФИНАНСИТЕ ПОРОЖАНОВ, КОЙТО КАЗА- ФИСКАЛНИЯТ РЕЗЕРВР ОСТАВЕН ОТ ОРЕШАРСКИ Е ТОЧНО 8 МИЛИАРДА 860 МИЛИОНА- ЕР ПРИ РЕЗЕРВ 8,860 МИЛИАРДА КАК ТАКА ИМА ДЕФИЦИТ 1,5 МИЛИАРДА ? НЯКОЙ ФИНАСИСТ ДА ГО ОБЯСНИ , МОЛЯ

fallback