Снимка: архив Булфото
fallback

Корнелия Нинова получи най-много гласове за водач на червената листа в Благоевград за вота през октомври. Това стана на заседание на областния съвет на партията късно в понеделник. Заедно с нея за доверието на местните се състезаваха и Емил Костадинов, който е сред новите попълнения в ръководството на БСП, и ексминистърът на външните работи Кристиан Вигенин.

Oще по темата
Въпреки че получи най-много номинации, Нинова не получи доверието на 50+1 от членовете на областния съвет.

Заради това тя не е издигната за водач и крайната дума ще има Националният съвет на БСП, разказаха пред Dnes.bg участници в заседанието.

Нинова получи 22 гласа – с едва три гласа повече от Костадинов, който взе 19 гласа. За Вигенин пък гласуваха едва двама.

Вотът в Благоевград се проведе три дни след като Националният съвет на БСП номинира за първото място ексвъншния министър. Той обаче не беше утвърден заради несъгласието на социалистите в Благоевград. Още в събота стана ясно, че местните предпочитат Нинова, но тя получи водаческа позиция в София-област.

Нинова вече е издигната за водач на една листа и няма как да бъде водач на две, обясни пред Dnes.bg говорителят на партията Атанас Мерджанов. По новите правила в партията единствено лидерът Михаил Миков е начело в два района.

БСП ще утвърди окончателно водачите и целия състав на листите на заседание тази събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

Ако ръководството на БСП не се съобрази с редовите членове и симпатизанти и не изхвърли от листите за депутати Вигенин и Костадинов,загубата на изборите ще бъде катастрофална.Мухльовците от областния съвет,които подържат Костадинов са мекерета на Станишев.Те също трябва да си отиват и да не пречат повече.А двамата гласували за Вигенин следва да се посочат официално,за да се знае,че са обратни и нежелани.

14

бай Вълчо от Хисаря

преди 9 години

Kakва оспорвана битка?*** Нинова срещу Вагенин.Е, нямя що.Цирка е пълен.Липсва само онзи -Гея и няколко смръдльовци от Криводол и Полски Тръмбеш.Ама не е късно де.Все пак е лято и всички дупедавци са или в шумата или на плаж.Сега сирене и кашкавал се яде на поразия.Има и за крадене и за експорт.

13

наблюдателен

преди 9 години

Вигенин има излъчване на гей,а и въобще като човек и професионалист не впечатлява с нещо особено...

fallback