Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

Българските граждани искат голяма промяна, но почти никой не я предлага, заяви лидерът на ДСБ и бивш говорител на Реформаторския блок Радан Кънев пред Нова телевизия. Според него нито социолози, нито политически анализатори могат да предвидят как ще се развият изборите.

Още по темата

В момента отново има конкуренция вдясно, заяви Кънев. „Конкуренцията е много хубаво нещо – тя дава победи на десницата. Това сме го виждали 2009 г., това ще го видим и през 2014 г.”, прогнозира Кънев.

„Борисов наистина е забележителен артист, така че от негова страна е възможно. Мен, който ме познава, знае, че не съм толкова добър артист. Ако това беше театър, щях да работя в Народния театър“ – така Кънев отговори на въпрос дали ГЕРБ и Реформаторският блок са се наговорили предварително за коалиция помежду си, след като стане ясен изборният резултат.

„Това е много сериозен сблъсък за доверието на хората, много сериозна мъжка политическа борба и от това има нужда – от смели политически ходове, от смело състезание за доверието на хората”, добави лидерът на ДСБ.

По думите му между него и Борисов имало обща позиция – следващият премиер да не ходи да се отчита в Банкя, Драгалевци или Бистрица. „Всички срещи както на премиера, така и на властта, и на бизнес, които общуват помежду си, трябва да се състоят пред камерите, там, където са сградите на властта, пред окото на публиката”, заяви Радан Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase