Снимка: архив Булфото
fallback

В момента тече процес на връщане на еднопартийното управление на ГЕРБ със същите лица през служебния кабинет. Това предупреди лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Ако допреди седмица говорихме за подобен риск – властта на ГЕРБ да се върне в стария си вид без някаква съществена промяна, в момента не говорим за риск, а за процес“, каза Кънев пред БНТ. Така той коментира последните рокади, предприети от правителството, сред които и връщането на ген. Ваньо Танов начело на митниците.

Oще по темата
Лидерът на ДСБ припомни, че по време на протестите миналата година е имало доста привърженици на ГЕРБ. „Вдигаха се лозунги за лустрация, за смяна на поколенията. В следващия момент се оказва, че за митниците не може да се намери човек, който да не е член на ДС“, каза той.

Кънев стана поредният представител на протестиращите, който поиска да не се прави паралел между протеста и кабинета. „Кабинет на протеста не трябва да има. Гражданският контрол трябва да съществува непрекъснато и много агресивно, кабинет също трябва да има“, каза лидерът на тъмносините. Той призова на правителството да се гледа като на кабинет на президента, който е поел отговорността за него.

Преди дни и новият правосъден министър, който беше едно от активните лица на протеста, призова да не се използва определението правителство на протеста.

Радан Кънев коментира и вътрешните процеси в Реформаторския блок. Той потвърди, че ще се кандидатира за лидер на съюза на конгреса през септември. Номинацията му за председател дойде малко след като той хвърли оставка като говорител на Блока заради несъгласие с някои от партньорите, които прокарват политиката на ГЕРБ.

„Оставката ми постигна точно целите си. След нея в кратки срокове имаме по-единен, по-силен, по-демократичен Реформаторски блок“, каза Кънев. Той беше категоричен, че в момента Блокът е готов да е това, което хиляди очакват от него – да е алтернатива на БСП и ДПС и връщане на еднопартийната власт на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 9 години

ДАВАЙ РАДАНЕЕ МАЧКАЙ ГЕРБЕРУГИТЕ САМО СДС

112

Анонимен

преди 9 години

Браво на Радан Кънев! Трябва да подкрепим демократичните начинания и мисли ,а не да се драскат глупости тук. В противен случай - просто заслужаваме съдбата си,а именно МУТРОМИЛИЦИОНЕРСКИ ГЕРБФАШИЗЪМ!!!

111

Анонимен

преди 9 години

ра-ДАУН Кунев.Брей, че противан личност!

fallback