Делян Пеевски. Снимка, архив Булфото
fallback

Софийският градски съд обяви, че издирва Делян Пеевски, за да му връчат определението си, с което беше прекратено разследването за опит за неговото убийство. Депутатът обаче се обадил в Нова тв и заявил, че получил документите още миналата седмица.

СГС официално съобщи днес, че Пеевски е търсен безуспешно и по този начин разследването зацикля.

Oще по темата
„Бях изумен като видях твърденията, че се крия от съда. Затова поисках да се свържа с Вас и да ги опровергая. Определението ми е връчено още миналата седмица. Днес получих и преписи от обжалването на лицата по делото. Получил съм всичко от Апелативния съд, не съм се укривал от никого. Не мога да разбера защо се правят такива инсинуации”, каза за Нова тв депутатът.

Преди дни стана ясно, че на 30 юли тази година СГС е отменил отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, в който бяха обвинени Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев.

Бившият депутат от ДПС е трябвало да бъде уведомен за решението на съда задължително. В противен случай, делото не може да се придвижи към горна инстанция. То вече е обжалвано от тримата обвиняеми -  Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, в частта, с която съдът връща на Районната прокуратура да разследва приготовление за убийство. За готвено покушение срещу Пеевски се заговори в деня, в който беше претърсена сграда с офиси на фирми на Цветан Василев. Тогава и бяха задържани Христов, Върбанов и Методиев.

Те бяха освободени от ареста без мярка, а прокуратурата не протестира. Самият Пеевски тогава заяви, че "убийците му са на свобода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

Докога ще ни занимавате с мръсотиите на това прасе?.....

15

Анонимен

преди 9 години

Тоя е враг номер едно на България! Защо се покри като лисугер, отиде до Следствието да се оплаква за живота си и евентуален атентат, падна изведнъж КТБ, изчезнаха едни стабилни суми и с цялата си наглост и простотия реши да го "подхвърли" на друг. Ама не му излезнаха сметките, щото парите не меришат и както той може да поръчва, така и него могат да го поръчат. Що се крие питам, или го е страх за крехкото му съществуване - ***!

14

sofeto

преди 9 години

На "прасето" му гледали на кафе и му се очертавало чиста ***, пресна помия, но към Коледа..... голями неприятности!!!

fallback