Снимка: архив Булфото
fallback

ЦИК отваря отново врати за вота. От утре партиите и коалициите, които искат да премерят сили в предсрочните парламентарни изборите на 5 октомври,  започват да подават документи за регистрация. Това обявиха официално от комисията.

Приемането на молбите ще се извършва всеки ден от 9 часа до 17 часа. Крайният срок е на 20 август, когато документите за регистрация ще се дават до 18 часа. Мястото ще е традиционното - сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1.

Oще по темата
За участие във вота партиите и коалициите отново ще трябва да внесат безлихвен депозит в БНБ. За парламентарния вот той ще е в размер на 2 500 лева за партиите и коалициите. Инициативните комитети трябва да внесат 100 лева. Те ще бъдат върнати на участниците, ако минат 1 на сто на вота през октомври. В противен случай сумите ще бъдат преведени във Фонда за лечение на деца.

По решение на ЦИК вече са проведени и консултациите при областните управители за определяне на съставите на районните избирателни комисии за предсрочните избори. Най-късно до днес губернаторите трябва да направят предложенията си за съставите на РИК-овете до ЦИК. .

В комисиите свои представители ще имат освен партиите в 42-ия парламент и тези с депутати в Европейския парламент –  „България без цензура“ и „Реформаторският блок“. Според Избирателния кодекс Районните избирателни комисии се състоят от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове.

Представителите на една партия или коалиция не може да имат мнозинство в районната избирателна комисия. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

Герберчета пионерчета не спете,тичкайте първи да се внесете,вий сте партия юнашканомер едно вБългария бедняшка.Номер едно вий вземетеи бюлетини носете, печатете...

9

Анонимен

преди 9 години

Дано първите (регистриращи се в последните няколко избори) станат последни!

8

ЯНКО

преди 9 години

До политолог: САМО ЧЕ ,КАКТО И ПРИ ВИДЕНОВ ,ТОВА ФАЛИРАНЕ СЕ СЛУЧВА СЛЕД "УПРАВЛЕНИЕ" НА ДЕСНИ ДАЛАВЕРАДЖИИ -ПРЕДИ СДС , СЕГА ГЕРБ ! ВИДЕНОВ И ОРЕШАРСКИ УПРАВЛЯВАХА САМО ОКОЛО ЕДНА ГОДИНА И *** СИ ДА БЯХА СЪДРАЛИ НЯМАШЕ ДА МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТАКИВА ПОРАЗИИ ,КАКВИТО НАПРАВИХА ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - СДС И ГЕРБ ! ТОВА Е ИСТИНАТА ,ГОСПОДИН СЕДЕСАРО-ГЕРБЕР И СИ Я НАБИЙ В ГЛАВАТА ! НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ХОРАТА ,ЗАЩОТО ТЕ ПРОЗРЯХА ТАЗИ ИСТИНА И ЗАТОВА СДС Е НА БУНИЩЕТО ! ЯК ШУТ В *** .

fallback