Снимка: архив Булфото
fallback

БСП, ГЕРБ и ДПС не можаха да се разберат кой да излъчи председател на Районната избирателна комисия в Кърджали. Затова решението ще вземе Централната избирателна комисия, съобщи БНР.

ЦИК ще определи и целия състав на РИК. Местните централи не стигнаха до консенсус по време на консултациите, които по закон приключиха вчера.

Oще по темата
БСП, ГЕРБ и ДПС изразиха претенции за председателското място. ГЕРБ и ДПС настояха да получат секретар на РИК, ако не получат шефското място До края на седмицата ЦИК ще посочи имената на председателя и останалите 14 членове на Районната избирателна комисия в Кърджали.

Вчера изтече крайният срок, в който губернаторите трябва да направят предложенията си за съставите на РИК-овете до ЦИК. .

В комисиите свои представители ще имат освен партиите в 42-ия парламент и тези с депутати в Европейския парламент – „България без цензура“ и „Реформаторският блок“. Според Избирателния кодекс Районните избирателни комисии се състоят от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове.

Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в районната избирателна комисия. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

Виж сега какво!Аз съм един много разочарован демократ!Изминаха цели 25 години от промените!Времето не прощава на никой!Червените бабички по естествен път измряха!Сега е пълно със сини бабички!Направо си е идеално да имаме една дясна България така да се каже!А какво се показва на практика!Президентът ни е комунист!Премиерът също ни е комунист!В крайна сметка безисходицата на народа наистина ще докара Пиночет на власт!То друг начин май вече не е останал!При тея алчни пребоядисани и всякакви гербер

1

Анонимен

преди 9 години

Направо и трите партии да се слеят и да издигнат единна кандидатура.

fallback