Снимка: архив Булфото
fallback

Еврокомисарят ни Кристалина Георгиева използва социалните мрежи, за да благодари за номинацията й за втори мандат. На първото си заседание днес служебното правителство реши тя да е кандидатът на България за член на новата Европейска комисия.

Oще по темата
„За мен е чест и отговорност да съм кандидат на България за втори мандат в Европейската комисия. Благодаря на всички, които ме подкрепят“, написа Георгиева в профилите си във Фейсбук и в Туитър.

Нейната номинация се превърна в една от най-обсъжданите теми по време на мандата на предишното правителство. БСП отказа да я подкрепи официално, но за сметка на това на една от срещите в Брюксел вече бившият премиер Орешарски застана зад кандидатурата й. ДПС също обявиха, че са зад нея, а вчера и президентът обяви официално, че тя ще бъде българската номинация.

В момента Кристалина Георгиева е еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи. Днес кабинетът „Близнашки“ издигна кандидатурата й за върховен представител по въпросите на външната политика на ЕС. „Играем за победа, ако не успеем, тогава ще мислим за други варианти“, каза при обявяване на номинацията служебният премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

ISKREN

преди 9 години

СУПЕР Г-ЖО ГЕОРГИЕВА , ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОТПРАЗНУВА И ДА ГО ПОЛЕЕМ , КАКТО ОБИКНОВЕННО ВСЕКИ ДЕН С ПО ЕДНА БУТИЛКА , НЕЩО НОРМАЛНО ЗА ВАС !

96

Анонимен

преди 9 години

Кристалина Георгиева за номинацията: За мен е чест!но най-вече много кинти в края на всеки месец и потенциално възможни изгоди от познанства, услуги и все таквиз непорочни практики

95

Анонимен

преди 9 години

kakva 4est be do oniq den neznamehme koq si ti !!! 4est zaeba bankata uj si golqma rabota mai v EC parlamenta e po qka banicata . I TAZI KOI SHTE KAJE KAKVO E NAPRAVILA V EC ZA BALGARIQ/NAVODNENIETA KAKVO NI DADE EC .KAKVO NAPRAVI VAPROSNATA JENICA 00000000000000 SAMO SI PALNI DJOBOVETE .MRASNI KRADCI

fallback