Николай Бареков. Снимка: архив, БулФото
fallback

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков поиска от президента да назначи член на Централната избирателна комисия от квотата на партията му.

Бареков припомни, че ББЦ е представена в Европейския парламент и затова има право на свой представител в ЦИК.

„Ние сме единствената партия, спечелила европейски избори, актуална, която няма човек в РИК, СИК и ЦИК, дори умрялото НДСВ има“, каза той.

Oще по темата
Бареков предупреди, че ако в понеделник президентът не назначи такъв човек, ще бъдат изпуснати всички срокове. За свой представител в ЦИК лидерът на ББЦ предложи Катя Иванова, юрист от партията.

Шефът на „България без цензура“ е убеден, че ако сега се направи актуализация на държавния бюджет, ще бъде превишен прагът на дефицита от три процента, който се позволява от ЕС. Според него това ще е много лош вариант за държавата, затова партията му подкрепя ремонт само на парите за здраве.

Бареков се възпротиви на твърдението на ГЕРБ, че това е актуализацията на кабинета „Орешарски“, и обяви, че тя е актуализация на служебното правителство и на това, което ще дойде след него.

Той призова ГЕРБ и ДПС да поемат политическата отговорност за промяната в бюджета и ако искат, да осигурят кворум за заседанието в понеделник.

Бареков обясни, че е останал изненадан от позицията на Реформаторския блок, който в последния момент се е извъртял и е заел позиция за пълна актуализация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

CVETA

преди 9 години

Ега си тъпата физиономия !

63

майна, мръсна майна

преди 9 години

И АЗ СЪМ МАЙНА , АМА *** МАЙНА , ЕЕЕ ТВА МАЙНИТЕ СА МНОГО ЛОШИ ХОРА ЩО ГО ПРАВЯТ ТВА НЕЩО БЕ МРЪСНИ ДОЛНИ ГАДНИ МАЙНИ. ЕЕЕЙ ОХЛЮВЧЕ КВО ПРОТИВ МАЙНИТЕ ИМАШ БЕЕЕ? БОКО КОТО СЕ ПИШЕ СОФИЯНЕЦ ?

62

Анонимен

преди 9 години

Бюрек Пеевски да не дава акъл, щото няма!

fallback