Снимка: Булфото, архив
fallback

БЛС призова президентът Росен Плевнелиев да използва всичките си правомощия, за да пречупи  „твърдоглавието на политическите сили“ и да ги убеди да влязат в пленарна зала на 4 август, за когато е насрочено извънредното заседание на парламента, на което трябва да се приеме окончателно актуализацията на бюджета на НЗОК.

Oще по темата
Лекарите изпратиха и декларация до депутатите, за да ги призоват да гласуват новия бюджет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че депутатите му напускат парламента до разпускането му и така на практика се оказа, че няма да бъде приета окончателно актуализацията на бюджета на Касата. 

„Едва ли здравето на хората трябва да се превръща в залог, за да измъкнете поредните политически дивиденти. Проявете необходимата отговорност пред своите избиратели и не оставяйте медицинското съсловие като буфер  между необходимостта от адекватно лечение на гражданите и вашата политическа амбиция за персонално надмощие“, пишат те.

Според тях за пореден път сме свидетели на политически и личностни боричкания, които обаче не отразяват интересите на хората и заплашват пряко лечението и здравето на нацията.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Руми

преди 9 години

Господа управници не ни обричайте насмърт ние хронично болните имаме нужда от лекрства прекратим ли лечението започваме от нулата ПОМОГНЕТЕ НА НАРОДА СИ

45

Гого

преди 9 години

Лекарите са прави да искат своето. За съжаление не са адресирали правилно искането си. Плевнелиев вече е напълно компрометиран като *** на Бойко и от него вече не може да се очаква нищо. Той е послушник и човек от който не може да се очаква да свърши за 5 стотинки работа. Загубил е всякакво доверие дори и в ГЕРБ. Трябваше да си тръгне отдавна преди Орешарски. Но буклукът е по-траен от всичко.

44

аз

преди 9 години

До АнонименЛекарите заслужават достойно заплащане.Трудът,ученето,отговорността,която поемат са несравними с всички останали професии.Този,който не уважава лечителите тогава да няма претенции за здравно обслужване.Този,който дава много акъл на лекарите да си се лекува сам щом толкова много знае.Само един изключително ограничен човек може да каже да внасяме лекари от вън и лекарите да стоят на минимална работна заплата.

fallback