Десислава Атанасова по време на дебатите в НС Снимка: БТА
fallback

Допълнителни 225 млн. лв. влизат в бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това решиха депутатите, които приеха на първо четене актуализацията на парите на НЗОК по предложение на правителството.

Тя беше подкрепена от всички партии в Народното събрание след почти двучасови дебати. От 185 гласували 184 бяха за, нямаше против, а един гласува „въздържал се“.

Oще по темата
С направения ремонт на бюджета на Здравната каса беше решено, че от отпуснатите допълнително 225 млн. лв. 200 млн. лв. ще отидат за болниците, а 25 млн. лв. за лекарства.

Парите, които кабинетът и парламентът дадоха на НЗОК, са по-малко от тези, които ръководството на Касата поиска – 328 млн. лв. След като промениха бюджета на НЗОК, депутатите започнаха дебати по актуализацията на републиканския бюджет.

Въпреки единодушието, с което увеличиха бюджета за здраве, депутатите използваха дебата, за да влязат в словесни сблъсъци.

Десислава Атанасова от ГЕРБ нападна здравния министър Таня Андреева за отсъствието й от обсъжданията в парламента. Емил Райнов от БСП пък припомни на ГЕРБ, че бойкотираха исканата от кабинета актуализация през лятото на миналата година, а президентът дори й наложи вето. „В момента се докарахме дотам, че трябват повече средства, за да не спре здравеопазването, но забравихме качеството“, каза Райнов.

Зам.-шефът на групата на ДПС Тунчер Кърджалиев обяви подкрепата на партията си за проекта и допълни, че между първо и второ четене ще иска промени в разпределението на парите по пера в сектора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 9 години

Деси от Дулуво си я бива в занаята пробвал съм я в Дулуво

63

гошоко

преди 9 години

ухааа каква згодна какааа настръхвам

62

Анонимен

преди 9 години

Махнете това кекало от телевизията че сме за кашмер

fallback