Снимка: архив, Булфото
fallback

На конгреса на БСП можем да наблюдаваме „бунта на мравките” с всякакви нюанси. Това каза за Агенция „Фокус” социологът Живко Георгиев.

Oще по темата

„За утрешния конгрес на БСП нямам много ясни очаквания. Конгресът може да се развие по апаратен контролиран начин. Може пък и да наблюдаваме „бунта на мравките” с всякакви нюанси между тези два полюса. Не мога да кажа, кое ще е по-вероятно. За мен е по-важно коя от тези хипотези ще се случи, отколкото кого ще изберат”, каза още Георгиев.

По отношение на това дали има вероятност БСП да не избере свой председател, той заяви, че е в рамките на възможното това да се случи, но ще е глупаво и самоубийствено и че няма сила, която може да попречи на една партия „да се самоубие, ако реши да го направи”.

Според социолога бъдещият председател на БСП ще повлияе на парламентарните избори през октомври. „Има кандидати, които по-убедително могат да отправят сигнали за промяна, за проблеми, за нов стил, нови надежди за новия електорат. Има и други, които не могат да направят това. Те ще продължат досегашния модел и тогава резултатът не просто ще е нисък, но и една значителна част от актива със сигурност няма да излязат да гласуват”, подчерта Георгиев.

По повод загубеното доверие към институциите и какво трябва да направи следващият парламент за да го възвърне, социологът отговори: „То не може да повлияе върху рейтинга на Съдебната система, на БНБ, Президентството. Там е неговата зона. Това, което със сигурност едни избори ще обновят, е парламента и изпълнителната власт, разбира се и регионалната власт в лицето на областния управител. Няма лесен отговор на въпрос какво трябва да направи следващото правителство. Във всички случаи това са управленческа ефективност и морал”, каза още Живко Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 9 години

Мене ме кефи Станишев да им е шеф- за България ще е полезно той да е. Ако не може ,то нека да е некой негов - Миков или Кюстендилската синя слива. Така въобще няма да имат шанс.Само да не избират Кадиев.

48

г-точка

преди 9 години

Като ги гледаш,как се гърчат,ми то направо да ги съжалиш бе.

47

Анонимен

преди 9 години

До Василев"България няма нито едно предприятие с български капитал без енергетиката, което да има милиарди," - ЗАГУБА !!! Загуба, г-н Василев. милиарди ЗАГУБА !!!

fallback