Йордан Цонев Снимка: архив, БТА
fallback

Напрежението между партиите, които подкрепят кабинета в оставка, продължава да расте. След като успя да прокара свикване на извънредно заседание с ГЕРБ за актуализацията на бюджета, ДПС попита БСП защо бламира собственото си правителство.

Зам.-шефът на групата на ДПС Йордан Цонев нарече нелепи и „твърде евтини“ твърденията на БСП, че партията му е направила коалиция с ГЕРБ.

Oще по темата
„Въпросът е принципен, въпросът, на който те трябва да отговорят, е защо бламираха собственото си правителство в края на мандата му, негласувайки внесената от него актуализация на бюджета“, каза Цонев.

Той беше категоричен, че позицията на ДПС е абсолютно принципна. Цонев припомни, че има два акта, с които се показва отношение към правителството – с гласуване по вот на недоверие и по бюджет.

„Това са двата акта, при които мнозинството подкрепя или бламира своя кабинет. ДПС ще остане докрай зад кабинета „Орешарски“ и няма да бламира внесените от него предложения за актуализация в държавния бюджет и на НЗОК“, отсече той.

Йордан Цонев отхвърли твърденията на социалистите, че има промяна във фискалната ситуация. „Фискалният резерв е 8 мрд, но в него са 3 млрд. от облигациите, които реализирахме. Тези 3 млрд. се харчат за това, за което е заявено пред инвеститорите, а не за текущи нужди“, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

zasto....

преди 9 години

zeliat narod znae za danco mentov,vsicko koeto pravi...koga,koga -ste bade osaden i vsicko koeto e otkradnal-da se vzeme...........

40

оптимист -пенсионер

преди 9 години

Не виждам защо ще се правят избори. Коалицията е съставена на БСП пръст в за....... а на Майчето ще помислят. Топлите работни места в администрацията червените спешно да напуснат

39

Анонимен

преди 9 години

бсп-приласкани и изоставени наивници!!!

fallback