Цветлин Йовчев Снимка: БТА

Вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев изрази убеденост, че кабинетът „Орешарски“ ще бъде оценен, но със задна дата.

Още по темата
Той беше един от малкото членове на правителството, който се реши да говори с медиите преди процедурата по гласуване на оставката на кабинета.

В парламента пристигна и премиерът в оставка Пламен Орешарски, но отказа да говори. Преди него пристигнаха и повечето от министрите му.

Вътрешният министър в оставка обясни, че си тръгва от поста спокоен, защото отговорността пада от него и ще отиде в други хора. "Аз съм отговорен и до последния ден работя с пълни сили", посочи той.

„Сигурен съм, че ще оцените много от нещата, които това правителство направи, но по-късно“, каза Йовчев. "Надявам се, който дойде след мен, да бъде по-добър министър", допълни министърът.

Той припомни, че премиерът и финансовият министър са били готови на актуализация на бюджета като компромис, макар и да не са били убедени в нуждата.

„Бяха готови да направят и компромиси с неща, в които не са убедени, че трябва да станат, като актуализацията, само и само нещата да вървят в правилната посока“, обясни министърът.

Йовчев обяви и, че правителството е направило всичко възможно в рамките на своите правомощия и по отношение на банковата криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase