Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Преди парламентът да одобри оставката му, премиерът Пламен Орешарски благодари и на опозицията за конструктивната и градивна критика, която са отправяли към него.

„Гледам на депутатите от ГЕРБ като на представители на български граждани, които искат да живеят в по-добра България. За мен бе чест и отговорност да работя в изпълнение на тази цел“, коментира той.

Още по темата
По думите му след насрочването на датата за предсрочни избори кабинетът е останал да работи, за да изпълни ангажименти си към следващото правителство, а не защото той или министрите му са се били вгледали в постовете си.

„Работихме в най-сложната политическа среда в новата ни история, въпреки това изпълнихме преобладаваща част от ангажиментите си за тази година, ръководихме се от интереса на хората въпреки съпротивата, която срещахме ежедневно, и постигнахме добри резултати“, похвали се Орешарски.

Според него вече всички бизнес индикатори отбелязват подобрение от края на миналата година, а някои са надвишили показанията от 2008 година.

Като пример той посочи борсовите индекси, които са нараснали с 40 на сто.

Наскоро реализираната емисия еврооблигации бе най-успешната в новата ни история, въпреки напрежението и насрочването на дата за изборите, добави Орешарски.

Той призна, че остава още много работа на следващите правителства в секторите на здравеопазването, администрацията и образованието, където реформите се бавят с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase