Лютви Местан. Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че за партията му властта не е клише и с поисканите предсрочни избори в началото на юни са показали, че могат да се лишат от нея в името на ценностите си. Местан обяви, че би било жалко да продължават анализите за това, че ДПС реши съдбата на кабинета.

Oще по темата
„Онзи четвъртък показахме, че можем да се лишим от власт в името на ценностите, но няма да жертваме ценностите си в името на властта“, каза лидерът на ДПС.

Местан призна, че кабинетът „Орешарски“ е бил затруднен да извършва реформи, защото е бил принуден да разгръща стратегия на оцеляването.

„Надявахме се евровотът да даде възможност за преминаване от политика на оцеляване към политика на реформи, но суверенът не ни делигира такива възможности“, каза лидерът на ДПС по време на дебатите в парламента по оставката на кабинета.

Местан призова оценка на управлението на Орешарски да се дава без привкус на начало на предизборна кампания.

„Не приемам оценката за разруха и катастрофа, защото чета в нея желание да се спечели някакво предварително предимство както в кампанията, така и за управлението после“, каза той.

Лидерът на ДПС нарече некоректен подхода, в който всичко преднамерено се представя в много черна окраска.

Местан призова да се четат уроците на всяко управление. „Не искам да съм лош пророк, но днес задавам въпроса - ако и след следващи парламентарни избори, не визирам непременно 5 октомври, но някога, когато и да е, избирателят отново не отреди никому самостоятелно мнозинство, ясна идеологическа коалиция, ако се изправим отново пред картината, пред която бяхме изправени май 2013 г., какво ще правим? Няма да съставим правителство?“, попита той.

Вижте още във видеото:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

аз

преди 9 години

ПАК ЛЪЖЕ, ДЪРТИЯТ БРАДАТ!!!

80

асд

преди 9 години

Всъщност от 1396 г насам България не се управлява от Българи.

79

Yakov

преди 9 години

Ами тя, държавата никога не е имала правителство. Тя винаги е била на автопилот. Имало е само политици-бандити мислещи само за пари!Българският парламент не е сбор на мъдреци, на най големите умове на България, а сборище на болните амбиции на най злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България! Атанас Буров.

fallback