Антон Кутев Снимка: архив, БТА
fallback

Депутатът от БСП Антон Кутев разкритикува остро коалицията на партията му с ДПС и си пожела тя да не се повтаря.

„Лично аз съм ужасен от идеята да се участва отново в коалиция с ДПС, за мен беше много трудно да се работи с ДПС през тази една година и аз лично не си пожелавам да преживея втори път подобно нещо“, каза Кутев в кулоарите на парламента.

Oще по темата
Той направи уговорката, че не прави това изказване от името на БСП, а само от свое. Кутев беше категоричен, че партията му не трябва да прави коалиция и с ГЕРБ.

Соцдепутатът отново повтори, че поисканите от ДПС предсрочни избори на пресконференция в началото на юни са били решаващи за съдбата на кабинета.

„След евроизборите беше очевидно, че има друга ситуация в държавата и че опитът на БСП да преформулира правителството в друга политическа форма се оказа неуспешен“, каза Кутев.

Той беше категоричен, че правителството на Пламен Орешарски е свършило много неща. „Спаси България от повишаващата се безработица. тя вече не се увеличава, а намалява, повишава се икономическата активност“, изброи Кутев.

Той припомни, че кабинетът е изпълнил обещаното от БСП - връщането на швейцарското правило, вдигането на майчинските и детските, коледните и великденските надбавки, връщане на парите на бизнеса от ДДС и др.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

vassil

преди 9 години

vsi4ko e komunisti4eska taktika ,na izborite ako pak im triabva partnior pak shte napraviat koalitsia s dps, ta s koi drug shte napraviat koalitsia? zashto zablujdavat horata pone,znaem im ve4e mrusnite nomera.tazi partia triabva da se otre4e ot vseki koito se nari4a bulgarin

62

fn

преди 9 години

Украинската комунистическа партия ще бъде забранена, след като съда се произнесе.Всички комунистически партии трябва да бъдат забранени!

61

ЦВЕТА

преди 9 години

Никога повече с Кутев !

fallback