Снимка: БТА
fallback

Президентът Росен Плевнелиев събра парламентарно представените партии на консултации, за да обсъдят политическата ситуация след приетата от парламента оставка на кабинета.

Oще по темата
На поканата на държавния глава се отзоваха всички партии без „Атака“. От срещата при президента отсъства и лидерът в оставка на БСП Сергей Станишев.

Консултациите започнаха два часа след като парламентът прие почти единодушно оставката на правителството.

В тях участват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на групата на БСП в парламента Атанас Мерджанов и заместничката му Корнелия Нинова. От ДПС са лидерът Лютви Местан и депутатите Йордан Цонев и Камен Костадинов.

Очаква се след края на консултациите президентът да направи изявление.

След това той ще връчи мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент на най-голямата партия, ГЕРБ, каквото е изискването по Конституция.

По-рано лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че за една минута ще върне мандата.

Процедурата с връчването на мандат на останалите партии вероятно ще бъде утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Крайно време е всички партии да започнат да си сътрудничат за доброто на страната, а не да разделят нацията, преследвайки собствени цели

13

Анонимен

преди 9 години

еми пак в л*ната

12

Край

преди 9 години

Е тези хора ни управляват. ББорисов като връща мандата след три секунди допитал ли се е до парламентарната група. Гласували ли са в групата - НЕ. Той от тези неща не се интересува. Те "неговите" го слушкат. КЪДЕ СА ВАШИТЕ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. При тази система хората нямат представители. НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЕ ИЗБИРАТ МАЖОРИТАРНО

fallback