Михаил Миков Снимка: архив, БТА
fallback

Председателят на Народното събрание Михаил Миков направи опит да опише отиващия си парламент. Малко след като обяви, че днес отново няма да има заседание заради липса на кворум, Миков откри изложба от фотоси на парламентарни фоторепортери, запечатали живота на депутатите.

Oще по темата
„42-ият парламент беше особен. На първо място беше отворен парламент. Но той беше обграден парламент и обграждането също личи“, каза Миков при откриването. Той го нарече и „понякога празен“ парламент, но и такъв, който е приел много важни закони, поискани от хората при протестите преди година.

„Той беше парламент, в който всички политически сили използваха по-често кулоарите за представяне на политическите си идеи, отколкото в пленарната зала, както е прието обикновено“, каза още шефът му. Миков го определи и като усмихнат парламент, защото и управляващите, и опозицията са имали своите мигове на усмивки.

Шефът на Народното събрание отчете, че за краткия си живот то е провело 150 заседания, около 130 от които редовни, а останалите извънредни.

Пред репортерите Миков отново повтори, че за да се гласува оставката на премиера, трябва да има заседание, а за него е нужен кворум. Въпреки че депутатите днес не успяха да приемат седмичната програма, той се ангажира да вкара извънредна точка с оставката.

„Ще направя предложение за включване, но за да го направя, трябва да има заседание, а за да има заседание, трябва кворум“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

ДОВДЖЕНЯ РУЖО СТАРО!!!....

10

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 2Не "довиждане" а "сбогом" бе ***!

9

Анонимен

преди 9 години

До политологДано не ни се случи ББ да ни управлява еднолично. А дано, ама надали...

fallback