Снимка: архив, БТА

Очаквано парламентът не успя да събере кворум за начало на заседанието. Председателят му Михаил Миков насрочи следващото за утре.

За пореден ден депутатите от ГЕРБ и „Атака“ не влязоха в пленарната зала, а БСП и ДПС не успяха да съберат нужния минимум от 121 народни представители. На банките имаше 110 депутати.

Още по темата
Въпреки съгласието отпреди две седмици между ГЕРБ, БСП и ДПС парламентът да работи, миналата седмица Бойко Борисов отново изтегли депутатите си от пленарна зала.

Поводът беше нежеланието на управляващите да актуализират републиканския бюджет и да дадат исканите 328 млн. лв. за Здравната каса. Кабинетът склони да отпусне 220 млн. лв. за актуализация на бюджета на Касата.

Борисов обяви, че ще се върне в залата само за оставката на кабинета и ако БСП и ДПС отменят законите за МВР и Сметната палата.

Очакванията са кабинетът да подаде оставка след днешното си заседание на Министерския съвет. Председателят на парламента Михаил Миков обаче обясни, че за да се вкара точката с оставката в дневния ред на депутатите, отново ще е нужен кворум. Без кворум това няма как да стане, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase