Снимка: архив Булфото
fallback

И Георги Кадиев влиза в надпреварата за лидер на БСП. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. Един от основните опоненти на политиката на Сергей Станишев се включва в битката на финалната права. Конгресът на БСП, който трябва да избере новия лидер, е тази неделя.

Oще по темата
Кадиев е издигнат за председател от няколко области, сред които София, Бургас, Велико Търново, Разград, Плевен и др. В мотивите си да приеме номинацията той посочва нуждата от промяна в партията, която да я направи модерна и проевропейска. Кадиев споделя и че иска да консолидира БСП „около морала, не около статуквото“.  Той дава да се разбере, че ако бъде избран за председател на партията, ще я отвори за нови политически партньорства.

„Кандидатирам се, за да върнем вярата на членовете на БСП в морала и за да печелим избори- нещо, което забравихме като усещане“, пише още той.

Кадиев беше депутат в сегашния парламент, но го напусна след загубата на БСП на европейските избори през май. И след това обаче остана в партията.

Той е осмият претендент за поста на лидер на БСП. Мястото се оваканти, след като сегашният лидер Сергей Станишев обяви, че се оттегля, и свика извънреден конгрес на партията.

Другите кандидати са министърът на икономиката Драгомир Стойнев, председателят на Народното събрание Михаил Миков, заместничката му Мая Манолова, шефката на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова, зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, председателят на БСП в Пловдив-област Георги Гергов и организационният секретар на БСП Красимир Янков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Вени

преди 9 години

Социалистите са единствените с реално приложими идеи и политика отговарящи на нуждите в страната

26

Ясен

преди 9 години

Сигурен съм, че ще бъде избран най-подходящия кандидат и той ще отговори на големите очаквания към него

25

Галя

преди 9 години

Само БСП може да ни извади от политическата и икономическа криза, която ни споходи благодарение на саботъорите от ГЕРБ

fallback