Снимка: Архив, Булфото
fallback

Правителството ще подаде оставка през следващата седмица. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за „Дарик”. Министърът призна, че политическата криза е факт и колкото по-бързо се проведат изборите, толкова по-добре би било за държавата.

По думите на Стойнев през следващата седмица ще стане ясно името на българския кандидат за еврокомисар.

Стойнев заяви, че БСП ще влезе в коалиция само ако има гаранции на 100%, че ще бъде постигната програмата й.

„Аз смятам, че БСП е готова и да управлява и сама, като използва целия потенциал на партията, включително и кадрови, за да поведе страната по един нов път, различен от този, по който вървяхме последните 23 години”, подчерта Стойнев.

Драгомир Стойнев посочи, че АБВ губи прекалено много време и енергия, за да критикува БСП.

„Трябва ни дебат за политики и за конкретни действия”, посочи той. „ Аз уважавам моите опоненти и мога да споря с тях за политика, но за съжаление ние стигнахме до личностни нападки и това трябва да се промени”, добави той. Според него трябва да има рестарт на политиката, в нея трябва да влязат хора, които не са обременени от прехода.

Що се отнася до състоянието на икономиката Стойнев заяви, че положението не е катастрофално, както е описвано от опозицията.

„Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак обаче в Европа ние сме трудно конкурентни на останалите фирм”, подчерта Стойнев и допълни, че за първото тримесечие на тази година са създадени нови 40 хил. работни места.

Министър Стойнев очерта основните проблеми в държавата. Според него това са образованието, здравеопазването и демографският срив. Стойнев подчерта, че това са теми, ключови за лявата политика. 

„Когато БСП е на власт, увеличава бюджета за отбрана, а трябва да се увеличават парите за образование и здравеопазване”, заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 9 години

Само приказки, приказки

72

Yakov

преди 9 години

Откраднаха парите от "Сапард" които бяха за Българското земеделие и с тях построиха хотели. Сега откраднаха парите от банките и построиха какво.................. фотоволтаиците. А сега познайте кой е прецакан два пъти и ще плаща? Народът нали? Познахте! Ще плати и още как, веднъж с цената на тока и втори път път кредите на крадците. Да живее България. Е.., няма такава държава!

71

Анонимен

преди 9 години

Момчето не е само ! Не го мъчете.

fallback