Четин Казак. Снимка, архив Булфото
fallback

Депутатът от ДПС Четин Казак се надява следващата седмица разумът да надделее и да се финализира актуализацията на бюджета и оставката на правителството да е факт.

„Постигнатите договорености така или иначе трябва да бъдат изпълнени и е излишно да се правят допълнителни изчисления или да се чертаят други планове”, заяви той пред "Фокус".

Oще по темата

Депутатът припомни, че първо има направени договорки, и, второ, премиерът е определил времевия параметър, в който кабинетът смята да подаде оставка.

Според него актуализацията на бюджета на НЗОК няма да забави оставката на правителството.

„Актуализацията на бюджета е належаща, ако искаме следващото правителство и по-следващото да стъпят на здрава основа и да се тушира общественото напрежение, породено от проблемите, свързани с фалита на КТБ”, смята той.

Той определи отхвърлянето на промените в Закона за държавния бюджет от парламентарните комисии по здравеопазване, по бюджет и финанси, и по икономическата политика и туризъм като факт, достоен за съжаление.

По думите му ако има политически разум и национално отговорното поведение на парламентарно представените партии, времето ще стигне, за да се направят необходимите актуализации, а ако липсват – не.

„ДПС неизменно следва тези две линии на поведение – политически разум и национално отговорно поведение и ще продължим”, каза още Казак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

иван пенев

преди 9 години

миков се оплаква,че парламентът пак нямало да работи.а коато е работил,каклво добро е направил този парламент за държавата и народа.единсвеното добро ,което са сторили днешните депутати е собсвеното им забогатяване,осигуряване субсидии за сшоие партии и подкрепа на олигарсите.

11

Анонимен

преди 9 години

Пиейки кафе, ДПС и ГЕРБ свалиха правителството и се прегърнаха...като им лъснаха и голите ***.....

10

Анонимен

преди 9 години

ДПС + ГЕРБ = Вечна Любов

fallback