Борисов се срещна с Йоханес Хан. Снимка: ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял в Брюксел с европейския комисар по регионалната политика Йоханес Хан.

Борисов е обсъдил с еврокомисаря какви мерки трябва да предприеме следващото българско правителство след падането от власт на кабинета „Орешарски“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Двамата са дискутирали и бързи стъпки за оздравяването на икономиката и държавата и „изваждането на общините от колапса, в който бяха поставени от правителството на БСП, ДПС и „Атака“.

На срещата са обсъдени и конкретни действия за незабавното възстановяване на работата на спрените оперативни програми, откъдето българският бизнес да получи свежи пари.

По време на срещата Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Ивайло Московски коментирали с Йоханес Хан, че се оказва, че е по-лесно да се работи с всичките европейски комисари, отколкото с българския премиер Пламен Орешарски, който вече месеци наред отказва среща на над 90 кметове от ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ се срещна по-рано и с европейския комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер в сградата на Европейската комисия в Страсбург. Двамата са обсъдили състоянието на българската енергетика и са набелязали краткосрочни и средносрочни решения за излизане от кризата в нея.

Борисов е заявил, че след днешните срещи с комисарите по енергетиката и по регионалната политика е много по-разтревожен за реалната ситуация в България и за опасностите, пред които БСП, ДПС и „Атака“ са изправили страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase