Снимка: архив, Реформаторски блок
fallback

Правителството „Орешарски“ да подаде незабавно оставка още в рамките на днешния ден, а президентът да свика спешно заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. Това призоваха партиите в Реформаторския блок няколко часа след като БНБ обяви, че отнема лиценза на КТБ.

Oще по темата
„Заключенията на одита доказват, че мафията превзема държавата. Със съучастието на поредици управляващи мнозинства е създадено преднамерено специално отношение към тази банка, цената, за което ще бъде платено от данъкоплатците“, се казва в позицията на РБ.

Блокът призова да бъдат изпълнени няколко незабавни мерки. Освен незабавна оставка на кабинета реформаторите искат назначаване до дни на служебен кабинет, който да осигури стабилност и доверие в държавата.

Десните искат още България да вземе стратегическо решение страната ни незабавно да започне процедура за членство в Европейския банков съюз и чакалнята за еврозоната.

„Да започне разследване на хората и институциите, допуснали, изваждането на КТБ от контрола на закона“, се призовава още в позицията на реформаторите. Според тях намесата на държавата в случая е единственото правилно решение. То гарантира парите на всички вложители. Цената на мафиотското управление обаче ще бъде платено от всички български данъкоплатци“, убедени са в Блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

Ком-соц мръшляците веднага налазиха форума и пишат ли пишат простотии с/у единствените демократи в родината ни...Оставка на мафиотското правителство - НЕЗАБАВНО! Мафия!

20

Ниа

преди 9 години

От АТАКА искат същото,обаче в парламента се ослушват,договарят се,харчат пари..

19

Курти

преди 9 години

Тези са .... ***! До днес им симпатизирах, но и двете искания са върха на простотията!

fallback