Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува управляващите заради актуализацията на бюджета на НЗОК.

Повод за упреците му стана изказването на депутата от БСП Антон Кутев от вчера, че вариантът да няма актуализация на парите за касата е напълно реален.

Oще по темата
В началото на седмицата обаче зам.-председателят на НС от левицата Мая Манолова след среща с ръководството на НЗОК и на БЛС увери, че ще подкрепят промяната.

„Всеки ден лъжат и казват обратното, завчера Мая Манолова каза, че ще го актуализират, Местан каза, че ще го актуализират, срещаха се със синдикати и работодатели и ние казахме, че ще гласуваме, и то не само на НЗОК и на целия бюджет. Като ти кажат „Добър ден“, да си запалиш лампата, че е късна нощ, това са тези хора“, коментира Борисов.

За пореден път той обвини управляващите, че се опитват, използвайки кворума в пленарната зала, осигурен от ГЕРБ, "да вмъкват в програмата разни закончета, които са им важни, лобистки".

„Всички - и работодатели, и синдикати разбраха как се работи с тези хора“, заключи той.

Вчера Министерството на здравеопазването внесе в Министерския съвет искането за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с 328 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Asq

преди 9 години

V Borisov mi e nadejdata!!!

122

Анонимен

преди 9 години

До Дидоабе я кажи кой се целува с онзи с мустака, Боко, Цецо и онази грозна тетка Цецка, нали по гърбавото време на всички ключови места само цветковци имаше, а сега да връщат и да повръщат, не ща да плащам масрафа на такива простаци като Вежди- каменара

121

Анонимен

преди 9 години

Хайде сега комунистите виновни.Миналата година ББ със скандал в НС прехвърли 1,6 млрд лв от здравната каса в бюджета,не му стигнаха и взе още 1,5 млрд лв от пенсиите(сребърният фонд) изхарчиха резерва и сега наглеят къде са парите?А някой да е видял повишение на заплата и пенсия?Обаче са много нагли.Това поне може да се провери в архивите на НС.

fallback