Снимка: архив, БТА
fallback

Следващия вторник да се проведат консултации при председателя на парламента Михаил Миков за уточняване на програмата на парламента до предсрочното му разпускане, предлага лидерът на ДПС Лютви Местан.

По този начин той протегна ръка към опозицията, която бойкотира работа на Народното събрание с мотива, че мнозинството не си спазва обещанията, и така на практика се оказа, че парламентът няма как да заседава.И днес, както и вчера, депутатите не събраха необходимия кворум за провежда не на заседание.

Oще по темата
Според Местан във вторник трябва да бъде уточнена не седмичната програма на парламента, а тази до края на мандата.

„Това е единственият начин сряда да не се превърне в безкраен низ от процедурни хватки, дори и да има кворум“, посочи той.

Според него такива консултации ще бъдат ясен знак към българските граждани, че парламентарно представените политически сили могат да осигурят работата на законодателния орган дори в условия на парламентарна криза.

„Българското общество има нужда от този знак, още повече че вчера премиерът Пламен Орешарски постави точка на проблема, той намери решението и с конкретна дата, на която ще подаде оставка", настоя лидерът на ДПС.

Лютви Местан съобщи още, че движението няма своя номинация за еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

ДПС искали ясна програма !?! Май накрая им се изясни ситуацията. Досега всичко беше в мъгла и мрак заради тях, а сега реват като вдовици за .... !

9

Б

преди 9 години

Айде стига са искали от ДПС вече.Марш в ъгъла с вдигнати ръце.

8

размисъл

преди 9 години

Да не се окаже че докато българските партии се карат една с друга и си мислят че ще спечелят властта,омерзените гласоподаватели да не гласуват наесен и ДПС да се окаче 1 -ва сила.Гордостта предхожда падението.

fallback