Мая Манолова Снимка: архив, БТА

Решението на депутатите от ГЕРБ да бойкотират работата на парламента не е изненада и те явно са решили да си получават заплатата и да ходят на море, смята зам.-председателят на парламента Мая Манолова от БСП.

„При ГЕРБ всичко е предпоследно, няма особена изненада, те очевидно ще завършат работата си в този парламент точно както я започнаха. Започнаха я с двумесечна лятна ваканция по плажовете, очевидно така ще приключи 42-рото Народно събрание с още един месец на плаж, добре са го измислили, заплатата им върви, те са на плаж. Не знам какво ще направят утре, дали ще влязат в зала, дали ще направят, така че правителството да не може да подаде оставка, може пък да им харесва това правителство, може да искат да ги управлява това правителство още дълго време“, коментира тя.

Още по темата
Според Манолова все пак поведението на опозицията е изключително безотговорно към хората, защото в дневния ред на парламента бяха предвидени важни закони.

Като пример тя посочи измененията в Закона за здравето, които касаят ТЕЛК, ветото на президента върху промените за търговските вериги, промените в Закона за автомобилните превози, с които трябваше да се удължи срокът за касовите апарати в автобусите.

„Това е безотговорно, безпрецедентно, високомерно отношение, хората са ни пратили в парламента, за да решаваме техните проблеми, не за да паразитираме на техен гръб, както в момента правят ГЕРБ“, настоя социалистката.

Според нея, след като „Атака“ решиха, че напускат парламента, изкушението и за ГЕРБ е било твърдо силно и не са могли да преглътнат, че те остават в Народното събрание.

Манолова отрече думите на Цецка Цачева от ГЕРБ, че левицата не си държи на думата.

Тя настоя, че договорката, постигната при президента, е била в пленарната зала да се гласуват консенсусни законопроекти, а вчера от ГЕРБ и ДПС са прокарали измененията в НК, с които БСП не е съгласна.

„Този законопроект мирише на пещерен антикомунизъм, с който ние няма как да се съгласим и ние имаме ясна позиция, че ще направим всичко възможно той да не бъде приет“, обясни Манолова.

Дали може да има избори преди 5 октомври, както беше договорено, е въпрос на споразумение между политическите сили и решение на президента, смята още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase