Снимка: БТА
fallback

Културата трябва да бъде превърната в надпартиен национален приоритет, независимо от това кой е успял да се добере до властта, призова в Габрово министърът на културата Петър Стоянович.

Той бе категоричен, че новото виждане за културата е невъзможно без няколко фактора, основните сред които са неправителственият сектор и общините.

По думите на Стоянович културата в днешно време значи както история и гордост, така и модерност, създаване на културен продукт, който носи смисъл при създаването му и възвращаемост при реализирането му.

Министърът на културата посети Габрово и присъства на откриването на конференция за дискутиране на приоритетите по насърчаването на културния и творческия сектор в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 години

Добре, коментаторите, значи е по-добре да си изтеглите депозитите и да си слушате чалга у дома?

3

стига

преди 9 години

бруталяги,искаме умноляги и културляги,анадънму.

2

трафоПОСТ

преди 9 години

Тоя какво мързеливо земноводно е не е истина. Политическо колибри, най-после си намери цветче да смуче, но само за една година. Веждито може да е бруталяга, ама за 3.5 години направи реформа в театъра, уреди спора на СБХ и Университета и направи два музея, на Социалистическото и "българския Лувър" а този *** за да се пришие и той към последния музей, сложи плоча с името на всички министри, включи и Абрашев, който искаше да го прави хотел и себе си, а в началото искаше да го спира. ОСТАВКА

fallback