Цецка Цачева, Снимка: Булфото

В новия кабинет е по-добре отговорността на бъде споделена, коментира депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева в сутрешния блок на „Нова телевизия“. По думите й, ако между различни политически субекти има съгласие за основни политики и реформи, е нормално те също да участват в бъдещото управление.

Ако имаме стабилно мнозинство, няма да имаме нужда от допълнителни партньори. Във всички случаи ще бъде по-добре да има споделена отговорност, но не защото ГЕРБ иска да избяга от отговорност, заяви Цачева.

Тя коментира проведените вчера консултации при президента Росен Плевнелиев между парламентарно представените партии и тези, които получиха мандат в ЕП - Реформаторския блок и България без цензура. Тя бе категорична, че „позицията, която бе постигната, по много категоричен начин даде ясен знак пред обществото, че има консенсус по основните теми“.

Още по темата
Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че „политическата криза, която е безспорна у нас, доведе и до криза на доверието, при която гражданите не вярват на политиците и институциите”. По думите й няма спор, че има нужда от дълбоки реформи в не една секторна политика у нас.

Относно слуховете, че готвят бившия министър на финансите в служнбия кабинет от миналата година и настоящ заместник-управител на БНБ Калин Христов за служебен премиер, тя заяви, че позицията на ГЕРБ е, че "това е една удачна кандидатура”.

Относно състоянието на банковите институции у нас Цачева коментира, че е необходимо да „оставим банковата система да си свърши работата“.

"Политическата криза, липсата на доверие, невъзможността на институциите да работят водят като ефекта на доминото до подобни сривове в различни системи - в този случай беше банковата система”, смята депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase