Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА
fallback

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации.

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари, се посочва още в съобщението на президентската институция. 

Oще по темата
Плевнелиев апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

В неделя, 29 юни, от 14 часа президентът ще започне консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент, съобщиха още от "Дондуков" 2.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Плевнелиев е бил информиран от председателя на Народното събрание Михаил Миков за решенията от днешните консултации в парламента, на които партиите се обединиха около 5 октомври като дата за предсрочния вот.

Държавният глава изразява удовлетворение, че парламентарно представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г.

Според президента единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 9 години

teb ne moga da te ponasim

120

пирамидален

преди 9 години

те така и преди 20г тръбяха "няма страшно, няма страшно", "не теглете, всичко е наред" и после хоп... ококорихме се... това е нормален процес... след като взимаме заеми и нямаме брутен вътрешен продукт - какво очаквате да се случи... айде останете си спокойни.. аз моите вече си ги изтеглих..

119

Иван

преди 9 години

Трябва БНБ да наложи мораториум на тегленията от депозитите- макс 200 лв. на ден. Защото българите сме малък ама много *** народ и насила ще си обърнем колата.

fallback