Снимка: архив Булфото
fallback

Бившият депутат от левицата Петър Курумбашев, който в последния момент стана ясно, че няма да замине за Брюксел заради решението на лидера на партията Сергей Станишев да отиде в ЕП, пожела успех на новите евродепутати и да бъдат достойни представители на страната ни в Европейския парламент.

Законът трябва да се уважава, както и правото на всеки избран да заеме отреденото му от избирателите място, заяви Курумбашев, цитиран от пресцентъра на партията.

Oще по темата
Както Dnes.bg писа, в края на месец април Курумбашев напусна Народното събрание, защото беше поставен на избираемото четвърто място в листата за евродепутати на БСП. Първото място в нея зае лидерът на БСП Сергей Станишев, на второто застана досегашният евродепутат Илияна Йотова, а на трето – Георги Пирински. След Курумбашев в листата следваше Достена Лаверн.

По време на предизборната кампания Станишев няколко пъти заяви, че няма да се възползва от мандата си и ще го преотстъпи на следващия в листата.

След обявяването на официалните резултати от изборите на 25 май стана ясно, че БСП печели четири мандата в Европейския парламент. Благодарение на преференциалния вот евродепутат стана и Момчил Неков, който беше поставен под номер 15 в листата на БСП. Левицата заемаше и 15-и номер в бюлетината. Така последният евромандат остана за Петър Курумбашев.

След решението на Сергей Станишев обаче да замине за Брюксел Курумбашев остана извън Европарламента.

По този начин четиримата евродепутати от листата на БСП са Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински и Момчил Неков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Муа-ха-ха-ха

преди 9 години

Умрем от сеир!

28

хохохо

преди 9 години

мръсен червен ***,този който боготвореше те изрита,хахаха

27

doo

преди 9 години

ГЛАСУВАИТЕ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ МУЦУНИ ,КОИТО 25 ГОДИНИ ВИ КРАДАТ И ПРОДЪЛЖАВАТ НАГЛО ДА КРАДАТ .ЗАЩО ЗА ТЯХ НЯМА СЪД ИЛИ ПРОКУРАТУРА ...НЯМА ДЪРЖАВА ВСИЧКИ СА РОБИ НА ТЕЗИ КРАДЦИ.НОРМАЛНО Е КОГАТО НЯКОИ МЕ КРАДЕ ДА МОГА ДА СЕ ЗАЩИТЯ ДОРИ ОТ ДЪРЖАВАТА ... В МОМЕНТА ТЯ Е НАЙ- ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК.ВСЕКИ ЗНАЕ КОИ СЕ КРИЕ ЗАД ЛИЦЕТО НА ДЪРЖАВАТА.САМО АК47ЗА ВСЕКИ

fallback