Снимка: Impact Press Group

Президентът Росен Плевнелиев призова политиците да работят заедно за преодоляването на последствията от водната стихия през миналата седмица.

Още по темата
„Сега е време всеки, независимо от цвят и партийна принадлежност, да покаже отношение си към своя народ, който е в беда“, заяви той, след като присъства на отслужването на траурна литургия в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна в памет на жертвите от наводненията в страната.

Държавният глава подчерта, че сега не е време за политизиране и отиграване на ситуации.

Аз ще се върна пак, за да видя какво е свършено, допълни Плевнелиев. Според него сега „няма място за вайкане, има място за целенасочен труд“.

Той подчерта, че днешният ден е ден на национален траур за жертвите на природната стихия във Варна и Добрич, но и ден на национална съпричастност към семействата на загиналите, към всички пострадали, а след голямата мъка трябва да дойдат и изводите.

Държавният глава  смята, че мерките са ясни и те трябва да бъдат ефективни, целенасочени и конкретни.

„Кмет и областен управител трябва да бъдат не на бюрата си, а там на място. Комисиите трябва да заработят мащабно и денонощно“, призова президентът.

По думите му държавата в лицето на правителството е пожелала, ангажирала се е и е дала всички
гаранции, че хората ще бъдат обезщетени.

Комисията по бедствия и аварии трябва да заработи извънредно и да изпрати представители тук на място, посочи Плевнелиев.

Днес ние сме опечалени, но от действията ни оттук-нататък ще зависи дали гражданите ще имат повече вяра и ще се върнат към държавата си, или ще станат още по-разочаровани, коментира той.

Президентът благодари на хилядите доброволци от цялата страна, които работят денонощно и помагат, както и на
стотиците хиляди българи, които се включиха в дарителските кампании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase