Снимка: архив Ройтерс
fallback

23 юни 2014 г., понеделник, ще бъде  ден на национален траур в  памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщиха от правителственатаа информационна служба.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Премиерът Пламен Орешарски изрази съболезнования на близките на всички загинали при пороите във Варна.

За съжаление е огромна трагедия, каза министър-председателят при пристигането си в града.

Oще по темата
„Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам, май че само кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест просто“, каза Орешарски.

„От наша страна противопоставяне няма“, категоричен беше премиерът.

Той увери, че ще бъде отпусната помощ на бедстващите, след като се оценят щетите.

"Прогнозите не са добри за времето, трябва да се вземат превантивни мерки“, каза още министър-председателят. На място за ситуацията му докладва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който пристигна във Варна снощи. 

"Вчера получих информация за необходимостта от техника и личен състав. Беше изпратена включително разчистваща техника, на място беше и командващият на Военноморските сили“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов. Във Варна е и министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов.      

Вижте повече във видеото:

             
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 9 години

Единствените виновници за тази трагедия са тези които са платили и тези които са разрешили застрояването на дерето тези сгради толкова близо до дерето нали не мислите че , са с оценка за риска нека се разследва кой разрешава такова безумно застрояване и защо гетата не се премахват

82

Анонимен

преди 9 години

Хайде да спрем с това БСП , ДПС , ГЕРБ и т.н кой е виновен за алчността на хората да застрояват всяка педя земя ? То не е застрояване по планините , то не е покрай язовирите че и плажната ивица има стара приказка ще , където е текло пак ще тече т.е дерето , реката , морето колкото и да го заграждаш то рано или късно ще си вземе своето и да се молим на Господ да не тръгва морето с някоя по - голяма вълна че , тогава колко ли жертви ще има с това застрояване на плажните ивициПрочети цялата статия тук: dnes.bg/stranata/2014/06/20/choveshki-jertvi-razrusheni-ulici-smachkani-koli.229

81

Анонимен

преди 9 години

Ден на траур? А нещо да отидете и да помогнете? Или само да коментирате ви стигат силите? Е*ал съм ти и скапаната държава и политици!

fallback