Филип Попов от "Коалиция за България" и Десислава Атанасова от ГЕРБ, Снимка: Нова телевизия
fallback

Нямаме конкретна дата за избори, когато и да е ГЕРБ, е готова, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова телевизия по повод решението на КСНС вчера предсрочният вот да се проведе между 28 септември и 12 октомври.

Oще по темата
Колегата й от „Коалиция за България“ Филип Попов посочи, че „в този диапазон, която и дата да се избере, няма никакво значение“. Той припомни, че социалистите настояваха изборите да се проведат юли месец - „колкото по-скоро, толкова по-добре“, изтъкна Попов. 

Десислава Атанасова и Филип Попов коментираха решението на НС да отхвърли предложенията на президента и на Инициативен комитет за произвеждането на национален референдум по изборни въпроси.

Ексминистърът Атанасова обвини БСП, че са искали задължително гласуване, но то да се въведе само за хората, които живеят в България. Според нея по този начин не се зачитат правата на 2 милиона българи в чужбина.

ГЕРБ не ни подкрепиха за задължителното гласуване, отсече от своя страна депутатът от „Коалиция за България“. Те искат пакет с електронно гласуване и мажоритарен вот, а това технологично няма как да стане, категоричен бе Попов.

По негови думи от ГЕРБ дълго време са се опитвали да отложат и саботират тази тема и обвини опозицията, че миналата седмица, когато е трябвало въпросът за референдума да се обсъжда в пленарна зала „ ГЕРБ не влязоха и то този начин се покриха“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

ekonarcis

преди 10 години

ДЕСА ТЪПАТА СТАВА САМО ЗА ДУНАВ МОСТ или ЗА ОКОЛОВРЪСТНОТО- СОФИЯ !!!

46

Анонимен

преди 10 години

До МАЙНАТъпото

45

Анонимен

преди 10 години

Тая мома е от дежурните сексуални калинки във всяка власт.Извън сградата на НС,се чувства важна,когато служи да освобождава напрежението по време на командировки в чужбина и след партийни коктейли.В НС,има очи да говори за закони и здравеопазване.

fallback