Бойко Борисов. Сномика БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не вижда особено голям смисъл от днешния Консултативен съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев.

Не виждам какво ще правим на КСНС днес, каза пред Нова телевизия Борисов.

"Ние сме за избори, но до този момент нито една партия не ми се е обадила да говорим по темата, заяви той в отговор на въпрос за евентуални бъдещи коалиции.

Още по темата
"Вече няма значение кой ще спечели изборите. Държавата е в колапс и няма шанс да се оправи”, допълни още  Борисов.

Той не пожела да коментира конфликта между Делян Пеевски и Цветан Василев с думите, че за него има много по-важни теми, по които да говори.
 
"Нямам отношения нито с Пеевски, нито с Василев. Не ме интересува в какви отношения са двамата, а каква е неустойката по "Южен поток". За разлика от другите, на нас ще ни се наложи да управляваме и ако тя е 10%, което прави 380 млн. евро, откъде ще ги вземе бюджетът”, попита Борисов.

По-рано днес заседанието на КСНС на "Дондуков" 2, на което се очаква лидерите на парламентарно представените сили да определят датата за предсрочни парламентарни избори, започна при засилени мерки за сигурност.

Преди заседанието лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че настоява предсрочните избори да са на 27 юли. Според него това може да стане след бързи промени в Изборния кодекс. По думите му обаче останалите партии се страхуват от бързи избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase