Цветан Цветанов. Снимка: БТА
fallback

Предсрочните избори да бъдат след 15 септември и ГЕРБ би подкрепил всяка дата след това, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пред БНТ.

Партията на Борисов вече се обяви за предсрочни избори на 28 септември още преди изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, който поиска избори до края на юли.

Oще по темата
ГЕРБ ще бъде изключително открита при всичките си политики, които ще реализира при едно бъдещо управление, обеща Цветанов.

Той обяви Реформаторския блок за естествен партньор на ГЕРБ. Според Цветанов на следващите избори ГЕРБ и Реформаторският блок ще спечелят заедно над 135 места в новия парламент.

Междувременно Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви пред Нова телевизия, че очаква кабинетът „Орешарски“ да подаде оставка след Консултативния съвет по национална сигурност при президента, който ще се проведе във вторник.

Ако не го направи, ще последва шести вот на недоверие, закани се Караянчева.

Тя обясни желанието на Сергей Станишев за предсрочни парламентарни избори през юли с това, че ако са толкова близко във времето, няма да има възможност да бъде проведен Конгрес на БСП и Станишев да бъде сменен като лидер на левицата.

Караянчера разкри още, че депутатите на ГЕРБ е събрали четирицифрена сума, която подарили на лидера им Бойко Борисов за рождения му ден с цел да я дари за благотворителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

АНОНИМЕН

преди 9 години

от кога лишените от свобода имат право на глас и осъдените що не са в затвора или то това за такива като този не се отнася

74

Радка пиратка

преди 9 години

Опа, Цецо се появи! Очакваме с голямо нетърпение и Дянков!

73

Анонимен

преди 9 години

Дойде ли Герб на власти почва гражданска война

fallback